ARTICSÓKÁS OMLETT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
Az articsókaszíveket forgassuk meg lisztben, a felesleget rázzuk le róluk. Két evőkanál kivételével forrósítsuk fel az olajat nagyobb serpenyőben erős tűzön. Az articsókát süssük körülbelül 8 percig, miközben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljön. Amikor már világosbarna, papírtörlővel itassuk le a felesleges olajat. A használt olajat öntsük ki a serpenyőből, és tegyük bele a félretett olajat. Tegyük bele az articsókát, mérsékelten erős tűzön süssük tovább. A tojást sóval és borssal kissé verjük fel, majd öntsük az articsókára. Süssük 4-5 percig. Óvatosan fordítsuk meg az omlettet, és süssük még 4 percig. Szilárdnak és mindkét oldalán világosbarnának kell lennie. Melegített kínálótálra tesszük, tálaljuk.