BÁRÁNYFILÉ SAJTMÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 75 perc tapasztalatot kíván drága
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: angolos sütés, darabolás, szeletelés, fényezés, főzés, hámozás, pácolás, párolás, staubolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A bárányfilét folyó víz alatt mossuk meg, töröljük szárazra, és erőteljesen dörzsöljük be a sóval eldörzsölt fokhagymával, majd legalább 120 percet hagyjuk állni.
2. A filét felforrósított olajban ízlés szerint süssük ki, szedjük ki, sózzuk, borsozzuk, és tartsuk melegen.
3. A hátramaradó pecsenyezsírban dinszteljük üvegesre a finomra metélt hagymát és a megtisztított, megmosott gombát.
4. Szórjuk meg liszttel, öntsük fel a fehérborral, utána a húslevessel, majd 10 percig rotyogtassuk.
5. A sajtot keverjük bele, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, Worcester-szósszal, citromlével és ételízesítővel.
6. A húst rendezzük el egy tálon, öntsük rá a mártást, és frissen metélt snidlinggel megszórtan tálaljuk.