Római saltimbocca Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 15 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  drága
Eszközök: húsklopfoló, hústű, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, göngyölés, klopfolás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 levél zsálya
8 szelet pármai sonka
8 szelet borjúhús
1 db citrom
1 csésze liszt
1 csipet kristálycukor
½ csésze parmezán sajt
2 dl testes édes fehérbor
8 evőkanál margarin

vagy

8 evőkanál vaj
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Klopfoljuk vékonyra a kis (8 dkg-os) hússzeleteket, és helyezzünk rájuk 1-1 szelet sonkát, valamint 1 zsályalevelet, és tűzzük össze fogpiszkálóval.

2. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg lisztben.

3. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben és lassan süssük ki benne a húst.

4. Végezetül öntsük fel fehérborral, valamint citromlével, kicsit dinszteljük benne, majd szedjük ki és tegyük tányérokra.

5. A hátramaradó pecsenyelét erőteljesen ízesítsük sóval, borssal, cukorral, és öntsük a húsra. Parmezán sajttal megszórtan kínáljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Párolt zöldségköret illik hozzá.