Római saltimbocca Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: húsklopfoló, hústű, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, göngyölés, klopfolás, sütés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Klopfoljuk vékonyra a kis (8 dkg-os) hússzeleteket, és helyezzünk rájuk 1-1 szelet sonkát, valamint 1 zsályalevelet, és tűzzük össze fogpiszkálóval.
2. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg lisztben.
3. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben és lassan süssük ki benne a húst.
4. Végezetül öntsük fel fehérborral, valamint citromlével, kicsit dinszteljük benne, majd szedjük ki és tegyük tányérokra.
5. A hátramaradó pecsenyelét erőteljesen ízesítsük sóval, borssal, cukorral, és öntsük a húsra. Parmezán sajttal megszórtan kínáljuk.