Hátszínszelet parasztosan Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: séfkés, serpenyő, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, elősütés, hámozás, kimagozás, párolás, pirítás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A hússzeleteket mossuk meg folyó víz alatt, és töröljük szárazra.
2. A fokhagymát aprítsuk finomra, és az olajban dinszteljük meg.
3. A szeleteket ízlés szerint süssük ki a fokhagymás olajban, utána szedjük ki, sózzuk, borsozzuk és tartsuk melegen.
4. A mártáshoz a vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben, és dinszteljük benne a csíkokra metélt sonkát, valamint a finomra aprított hagymát.
5. A megtisztított gombát vágjuk apróra, adjuk a sonkához, majd kicsit dinszteljük együtt vele.
6. A paradicsomot hámozzuk meg, távolítsuk el a magvas részét, aprítsuk kockákra, és keverjük a gombához.
7. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, keverjük bele a felaprított fűszernövényeket, és töltsük hozzá a konyakot.
8. A szalonnaszeleteket kicsit pirítsuk meg a hátramaradt fokhagymás olajban, és helyezzük a hússzeletekre.
9. A gombás keveréket egyenletesen osszuk el a hús tetején, borítsuk sajtszeletekkel, és a sütőben addig süssük, míg a sajt aranyszínűvé nem változik.