BÁRÁNYCOMB ZÖLDSÉGEKKEL Téma: Receptek
Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 15 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága
Eszközök: edényfogó, séfkés, serpenyő, sütő, tepsi, tűzhely, vágódeszka, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, elősütés, hámozás, párolás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Mossuk meg a csont nélküli báránycombot folyó víz alatt, töröljük szárazra, majd erőteljesen sózzuk, borsozzuk.
2. A fokhagymát dörzsöljük el a sóval és a húst alaposan dörzsöljük be vele.
3. Szórjuk meg reszelt citromhéjjal és az apróra vágott borsmentával.
4. Forrósítsuk fel a zsírt egy pecsenyesütőben és a húst addig süssük benne minden oldalról, míg a színét el nem veszti 1. kép).
5. Öntsük fel a fehérborral, töltsük hozzá a paradicsomot meg a sűrített pecsenyelét, és lefedve 45 percig pároljuk (2. kép).
6. Időközben a zöldséget és a burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra és tegyük a hús mellé, majd újabb 45 percig pároljuk a 220 C-fokra előmelegített sütőben.
7. A mártást tálalás előtt újból ízesítsük és finomítsuk az édes tejszínnel, valamint az 1 csomónyi felaprított borsmentával.