CSIRKESATAY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillrács, habverő, hurkapálcika/saslikpálcika, keverőtál, séfkés, serpenyő, sütő, tepsi, turmixgép, tűzhely
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, sütés, turmixolás
Adag: 8 főre
Elkészítés:
1. A csirkemellfilét nagyobb kockákra vágjuk. 32 nyársra vagy hurkapálcikára felhúzzuk.
2. A pác hozzávalóit tálkában összekeverjük, majd a húsra kenjük.
3. A mártáshoz turmix- vagy robotgépbe tesszük a feldarabolt hagymát, a földimogyorót, a fokhagymát, a fűszereket, a mézet, a szójaszószt. 2,5 dl vízzel együtt összeturmixoljuk. Serpenyőbe átöntjük és állandó keverés mellett körülbelül 3 percig főzzük, amíg besűrűsödik.
4. A csirkenyársakat tepsibe vagy tűzálló tálba áttesszük.
5. Előmelegített, 180 fokos sütőben vagy grillsütőben mindkét oldalon 5-8 percig sütjük, a páccal gyakran kenegetve. Meleg mogyorómártással kínáljuk.