Zöldséggel töltött borjúszegy Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 110 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: edényfogó, hústű, keverőtál, kötözőzsineg, reszelő, séfkés, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: elősütés, felszúrás, hámozás, kikeverés, sütés, töltés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg borjúszegy
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
25 dkg kolbásztöltelék
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál reszelt citromhéj
20 dkg mirelit leveszöldség
2 db tojás
1 kávéskanál bazsalikom
2 és fél dl fehérbor
1 evőkanál pirospaprika
igény szerint zsír
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Mossuk meg a csont nélküli borjúszegyet, és éles késsel vágjunk bele zsebet.

2. A fokhagymát dörzsöljük el a sóval, és a húst kívül-belül dörzsöljük be vele.

3. Szórjuk meg majoránnával és reszelt citromhéjjal.

4. A kolbásztölteléket keverjük össze egy tálban a mélyhűtött leveszöldséggel, dolgozzuk bele a bazsalikomot, a tojásokat és a zsemlemorzsát, ízesítsük sóval, borssal, majd töltsük a húsba.

5. A borjúszegyet varrjuk össze, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a pirospaprikával.

6. A zsírt forrósítsuk fel egy pecsenyesütőben és a húst süssük benne forgatva addig, míg körös-körül el nem veszti a színét.

7. 220 C-fokra előmelegített sütőben kb. 75 percig dinszteljük, közben gyakran öntsünk alá egy kis bort.