Zöldséggel töltött borjúszegy Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, hústű, keverőtál, kötözőzsineg, reszelő, séfkés, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: elősütés, felszúrás, hámozás, kikeverés, sütés, töltés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Mossuk meg a csont nélküli borjúszegyet, és éles késsel vágjunk bele zsebet.
2. A fokhagymát dörzsöljük el a sóval, és a húst kívül-belül dörzsöljük be vele.
3. Szórjuk meg majoránnával és reszelt citromhéjjal.
4. A kolbásztölteléket keverjük össze egy tálban a mélyhűtött leveszöldséggel, dolgozzuk bele a bazsalikomot, a tojásokat és a zsemlemorzsát, ízesítsük sóval, borssal, majd töltsük a húsba.
5. A borjúszegyet varrjuk össze, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a pirospaprikával.
6. A zsírt forrósítsuk fel egy pecsenyesütőben és a húst süssük benne forgatva addig, míg körös-körül el nem veszti a színét.
7. 220 C-fokra előmelegített sütőben kb. 75 percig dinszteljük, közben gyakran öntsünk alá egy kis bort.