Diszkoszban sült Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, diszkosz, kés
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, irdalás, klopfolás, lerakás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
A rövidkarajon csak a kis bordacsontot hagyjuk rajta. Vágjunk egyforma szeleteket belőle, kissé veregessük meg és egy-két helyen vágjuk be a széleit. Mindkét oldalát hintsük meg sóval és őrölt borssal.
A burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk fel. Ugyanígy a kolbászt és a megtisztított hagymát is. A szalonnát vágjuk fel vékony szeletekre, a paprikát pedig széles csíkokra.
Az előkészített anyagokat rétegesen rakjuk bele a fóliával kibélelt diszkoszba. Legelőször egy-két szalonnaszeletet tegyünk. Erre jön a burgonya, a kolbász, a vöröshagyma, a borda, a zöldpaprika, majd ismét a szalonna. Legfelülre szalonnaszeletek kerüljenek. Végezetül locsoljuk meg borral.
Zárjuk le a diszkoszt és tegyük a parázsba. A tetejére is húzzunk vékony rétegben hamvadó parazsat. A diszkoszsütő vastagságától és átmérőjétől függően a sütési idő 60-75 perc. Ekkor a parázsból kivesszük, fatálra helyezve felnyitjuk az asztal közepére helyezett diszkoszt. Az illat, a látvány ínycsiklandozó lesz.