Zöldfűszeres krémsajt Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, séfkés, turmixgép
Eljárások: hámozás, hűtés, kikeverés, turmixolás
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ágacska friss kakukkfű
50 dkg puha sajt
5 levél friss bazsalikom
5 levél friss zsálya
1 kisebb babérlevél
1 kisebb fej hagyma
2 evőkanál tejszín
2 gerezd fokhagyma
néhány szál friss petrezselyem
Elkészítés:
1. A zöldfűszerek leveleit letépjük, majd a felaprított hagymával és fokhagymával, a babérral együtt turmixgépbe tesszük.
2. Felöntjük a tejszínnel és összeturmixoljuk.
3. A fűszerkrémet belekeverjük a krémsajtba, majd 120 percre hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek jól összeérjenek. Pirítósra kenve kínáljuk.
A lágy sajtok sokszor meglehetősen sótlanok. Kóstoljuk meg a krémet és ha sótlan vagy ízetlen, akkor sózzuk meg.
A zöldfűszerekből egyszerre háromnál többet nem tanácsos használni, mert a nagy „ízkavalkádtól” nem lesz finomabb az étel.