Csirkemájas pirítós Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: botmixer, séfkés, serpenyő, sütő, sütőlap, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, hártyázás, pirítás, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A csirkemájat a hártyáktól és erektől megtisztítjuk, majd felaprítjuk.
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a babért és a májat. 5 percig főzzük, majd felöntjük a kétféle borral.
3. Amint a folyadék elpárolgott, hozzáadjuk a lecsöpögtetett szardellafilét és kapribogyót. Borssal ízesítjük és mintegy 40 percig pároljuk, közben apránként felöntjük a levessel.
4. A tűzről levéve kivesszük a babérlevelet, majd a májas keveréket összeturmixoljuk. Visszatesszük a lábosba és hozzáadjuk a vaj felét meg a tejszínt. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg forrni nem kezd.
5. A kenyeret felszeleteljük, megkenjük a maradék vajjal és sütőlemezre helyezzük. Sütőben enyhén megpirítjuk. Megkenjük a májpástétommal és azonnal fogyasztjuk.