Fűszeres sertéskaraj Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillrács, hűtőszekrény, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, kikeverés, pácolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A pácléhez a citromlét, a mustárt és az olajat alaposan elkeverjük (1. kép). A hússzeleteket megmossuk, megtöröljük, fagyasztózacskóba tesszük, és egy mélytányérba állítjuk. A páclevet ráöntjük a húsra.
2. A petrezselymet, a rozmaringot és a kakukkfüvet megmossuk, lerázzuk. A petrezselymet finomra aprítjuk (2. kép). A kakukkfű és a rozmaring leveleit lehúzzuk a szárról, és az aprított petrezselyemmel együtt a húshoz adjuk. A fagyasztózacskót lezárjuk és összerázzuk, hogy minden jól elkeveredjen (3.kép). A hús minden oldalát vonja be az olaj és a zöldfűszer. A húst kb. 1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben.
3. A húst a grillezéshez kivesszük a pácból, és a zöldfűszer nagy részét lehúzzuk róla (mondjuk egy kés fokával).
A hússzeleteket rátesszük a forró grillre, és mindkét oldalukat kb. 3-4 percig grillezzük. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítve tálaljuk.