Fűszeres sertéskaraj Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillrács, hűtőszekrény, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, kikeverés, pácolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg sertéskaraj
½ csokor petrezselyem
1 szál kakukkfű
1 szál rozmaring
1 evőkanál olaj
2 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A pácléhez a citromlét, a mustárt és az olajat alaposan elkeverjük (1. kép). A hússzeleteket megmossuk, megtöröljük, fagyasztózacskóba tesszük, és egy mélytányérba állítjuk. A páclevet ráöntjük a húsra.

2. A petrezselymet, a rozmaringot és a kakukkfüvet megmossuk, lerázzuk. A petrezselymet finomra aprítjuk (2. kép). A kakukkfű és a rozmaring leveleit lehúzzuk a szárról, és az aprított petrezselyemmel együtt a húshoz adjuk. A fagyasztózacskót lezárjuk és összerázzuk, hogy minden jól elkeveredjen (3.kép). A hús minden oldalát vonja be az olaj és a zöldfűszer. A húst kb. 1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben.

3. A húst a grillezéshez kivesszük a pácból, és a zöldfűszer nagy részét lehúzzuk róla (mondjuk egy kés fokával).

A hússzeleteket rátesszük a forró grillre, és mindkét oldalukat kb. 3-4 percig grillezzük. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítve tálaljuk.

Fiatal rozét kínáljunk mellé.
Friss salátával tálaljuk.