Nyárson sült csirke Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillrács, nyárs
Eljárások: grillezés, sütés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tisztított csirke
⅔ dl olívaolaj
1 evőkanál rozmaring
1 evőkanál kakukkfű
1 db leve citrom
3 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
Keverjük össze a megpuhult vajat, a fűszereket, a citrom levét és a mustárt. Töltsük meg az így kapott keverék felével a csirkéket, a megmaradt keverékkel kenjük be a csirkéket kívül. Sózzuk, borsozzuk. Olajozzuk be a csirkéket és húzzuk fel a nyársra. Hagyjuk sülni 60 percen keresztül. A serpenyőbe csöpögő lével gyakran locsoljuk.
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss salátával tálaljuk.
Csirkéből 1 kilóst válasszunk.