TÖLTÖTT ALMA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, mozsár, sütő, tepsi
Eljárások: kimagozás, sütés, töltés, törés
Adag: 1 főre
3 gramm durvára tört dióbél
1 db alma
1 kávéskanál olaj
2 gramm búzacsíra
2 dl gyümölcslé
Elkészítés:
1. Az alma magházát eltávolítjuk, a cukrozott gyümölcslevet, búzacsírát és dióbelet összekeverjük, majd az almába töltjük.
2. Éles késsel az alma középtáján a héját körbevágjuk, hogy sülés következtében ne repedjen meg.
3. Az almát olajjal beecseteljük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Ha készre sült, lapátkanállal helyezzük a tálaló edényre.