TÖLTÖTT ALMA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, mozsár, sütő, tepsi
Eljárások: kimagozás, sütés, töltés, törés

Adag: 1 főre

3 gramm durvára tört dióbél
1 db alma
1 kávéskanál olaj
2 gramm búzacsíra
2 dl gyümölcslé

Elkészítés:

1. Az alma magházát eltávolítjuk, a cukrozott gyümölcslevet, búzacsírát és dióbelet összekeverjük, majd az almába töltjük.

2. Éles késsel az alma középtáján a héját körbevágjuk, hogy sülés következtében ne repedjen meg.

3. Az almát olajjal beecseteljük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Ha készre sült, lapátkanállal helyezzük a tálaló edényre.