Pesto Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 10 perc  Munkaidő: 8 perc  kezdőknek  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, turmixgép
Eljárások: hámozás, hűtés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
8 dkg friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A bazsalikomleveleket és a fokhagymát összeturmixoljuk az olívaolajjal, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

2. Átöntjük egy tálba, majd lefedve behűtjük.

Tésztákat ízesítenek vele vagy salátadresszingként tálalják. Tejszínnel keverve kitűnő mártogatós, de pirítós kenyérre is kenhető, valamint sajtos, paradicsomos ételekhez is kínálják.