Pesto Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 8 perc kezdőknek átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, turmixgép
Eljárások: hámozás, hűtés, turmixolás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
8 dkg friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A bazsalikomleveleket és a fokhagymát összeturmixoljuk az olívaolajjal, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
2. Átöntjük egy tálba, majd lefedve behűtjük.
Tésztákat ízesítenek vele vagy salátadresszingként tálalják. Tejszínnel keverve kitűnő mártogatós, de pirítós kenyérre is kenhető, valamint sajtos, paradicsomos ételekhez is kínálják.