Paradicsomos spagetti tintahalraguval Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: fokhagymaprés, kés, lábas, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1.Az olajat forrósítsuk fel egy fazékban, és dinszteljük meg benne a sóval eldörzsölt fokhagymát.
2.A hagymát és a leveszöldséget tisztítsuk meg, majd vágjuk apró kockákra, és a fokhagymához adva dinszteljük üvegesre.
3.A megtisztított tintahalat vágjuk apró darabokra, tegyük a zöldséghez és dinszteljük vele rövid ideig.
4.Keverjük hozzá a paradicsompürét, utána öntsük fel a vörösborral, azután a pecsenyelével, majd lassú tűzön, lefedve főzzük 40-45 percig.
5.Adjuk hozzá a meghámozott, kimagvalt, apró kockákra vágott paradicsomot, és ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel, valamint szurokfűvel.
6.A paradicsomos tésztát sós vízben 10-15 percig főzzük, utána szedjük ki, és jól csepegtessük le.
7.Rendezzük tányérokra, öntsük rá a mártást, és azonnal tálaljuk.