KOLBÁSZ SZŐLŐVEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 5 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: hámozás, pirítás, szikkasztás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 szem fehér szőlő
100 dkg olasz sertéskolbász
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma

Elkészítés:

A szőlőszemeket hideg folyó víz alatt mossuk, majd papírtörlőn szárítsuk meg. A kolbászokat tegyük egy nagy serpenyőbe az olajjal és a fokhagymával együtt. Villával szurkáljuk meg, majd közepes láng felett pirítsuk 10 percig. Tegyük bele a szőlőt és süssük további 10-15 percig, amíg a szőlőszemek eredeti méretük felére csökkennek. Forrón tálaljuk.

Használhatunk hozzá debrecenit is.
Könnyű, száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Friss kenyérrel tálaljuk.