Toszkán makaróni Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, pirítás, staubolás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg makaróni
40 dkg borjúhús
1 db vöröshagyma
1 dl fehérbor
2 dl húsleves
2 evőkanál liszt
20 dkg csiperkegomba
4 evőkanál olívaolaj
1 csomó snidling
1 pohár tejszín
8 dkg márványsajt
10 dkg pecorino sajt

vagy

10 dkg parmezán sajt
néhány csepp Worcestershire szósz
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Az olajat forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben, és pirítsuk meg benne az apró kockákra vagdalt húst, majd szedjük ki és tartsuk melegen.

2. A visszamaradó pecsenyezsírban dinszteljük üvegesre a felaprított hagymát.

3. Tisztítsuk és mossuk meg a gombát, szeleteljük fel, és a hagymához adva kicsit dinszteljük vele együtt.

4. Szórjuk meg liszttel, öntsük fel a húslevessel, majd a fehérborral, és főzzünk belőle mártást, végül keverjük bele a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk és ízesítsük Worcester-szósszal.

5. Keverjük bele a márványsajtot a hússal együtt.

6. A makarónit sós vízben 10-15 percnyi főzés után szedjük ki, és jól csepegtessük le.

7. Rendezzük tányérokra, osszuk el rajta a mártást, és a sajttal, valamint a finomra metélt snidlinggel megszórtan tálaljuk.