Toszkán makaróni Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, pirítás, staubolás, szűrés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Az olajat forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben, és pirítsuk meg benne az apró kockákra vagdalt húst, majd szedjük ki és tartsuk melegen.
2. A visszamaradó pecsenyezsírban dinszteljük üvegesre a felaprított hagymát.
3. Tisztítsuk és mossuk meg a gombát, szeleteljük fel, és a hagymához adva kicsit dinszteljük vele együtt.
4. Szórjuk meg liszttel, öntsük fel a húslevessel, majd a fehérborral, és főzzünk belőle mártást, végül keverjük bele a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk és ízesítsük Worcester-szósszal.
5. Keverjük bele a márványsajtot a hússal együtt.
6. A makarónit sós vízben 10-15 percnyi főzés után szedjük ki, és jól csepegtessük le.
7. Rendezzük tányérokra, osszuk el rajta a mártást, és a sajttal, valamint a finomra metélt snidlinggel megszórtan tálaljuk.