Spenótos pizza gazdasszony módra Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, lábas, nyújtófa, pizzasütő tepsi, séfkés, sütő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, nyújtás, pirítás, sütés
Adag: 4 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1.A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy lábasban, és olvasszuk ki benne a kockára vágott kolozsvári vagy bacon szalonnát.
2.Adjuk hozzá a felolvasztott, jól lecsepegtetett spenótot, és kicsit dinszteljük benne.
3.Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval meg ételízesítővel, és hagyjuk kihűlni.
4.A tésztát nyújtsuk ki lisztezett deszkán, és osszuk 4 pizzaformába.
5.Egyenletesen osszuk el rajta a spenótot, rakjuk rá a szalámiszeleteket és a hámozott, karikára vágott paradicsomot. 6.Szórjuk meg bazsalikommal, sóval, borssal, majd szépen rendezzük el rajta a felszeletelt kemény tojásokat.
8.Erre kerüljön a szeletekre vágott mozzarella. Végezetül a 200 C-fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük, és felaprított petrezselyemmel megszórtan tálaljuk.
Kenyértészta
1. A lisztet szitáljuk egy tálba (1. kép).
2. Adjuk hozzá a szárított élesztőt, a sót, a cukrot és a köményt (2. kép).
3. Reszeljük bele a sertészsírt (3. kép), majd az egészet keverjük össze.
4. Öntsünk langyos vizet a liszthez (4. kép), majd dagasszunk belőle kemény tésztát.
5. Lefedve, meleg helyen, kb. 30 percig kelesszük (5. kép).
6. Ezután ismét gyúrjuk át alaposan (6. kép), nyújtsuk ki lisztezett deszkán és a további felhasználásig tegyük félre.