Tavaszi rokfortos saláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, hűtőszekrény, keverőtál, lábas, séfkés, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés
Adag: 2-4 főre
Elkészítés:
A fejes salátát többször váltott bő vízben alaposan megmossuk, majd kisebb darabokra tépdessük. A retket és az újhagymát karikára vágjuk, a tojást felszeleteljük, a sonkát pedig vékonyra metéljük. A márványsajtot áttörjük, elkeverjük a kefirrel és sóval, borssal fűszerezzük.
Az így elkészített dressinget a salátára öntjük és hűtőszekrényben tartjuk tálalásig.
Salátás tányéron, tojáskarikával díszítve adjuk asztalra.
Tavasszal, nyáron könnyű vacsoraként mint önálló fogást is tálalhatjuk, ekkor egy kicsit több sonkát használhatunk hozzá.