Tavaszi rokfortos saláta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, hűtőszekrény, keverőtál, lábas, séfkés, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés

Adag: 2-4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg márványsajt
1 db fejes saláta
1 csomó retek
1 dl kefir
1 csomó újhagyma
1 db keményre főzött tojás
5 dkg főtt füstölt sonka
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

A fejes salátát többször váltott bő vízben alaposan megmossuk, majd kisebb darabokra tépdessük. A retket és az újhagymát karikára vágjuk, a tojást felszeleteljük, a sonkát pedig vékonyra metéljük. A márványsajtot áttörjük, elkeverjük a kefirrel és sóval, borssal fűszerezzük.

Az így elkészített dressinget a salátára öntjük és hűtőszekrényben tartjuk tálalásig.

Salátás tányéron, tojáskarikával díszítve adjuk asztalra.

Tavasszal, nyáron könnyű vacsoraként mint önálló fogást is tálalhatjuk, ekkor egy kicsit több sonkát használhatunk hozzá.