Kenyérpizza fűszerekkel és paradicsommal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, pizzasütő tepsi, reszelő, sütő
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, nyújtás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán, és osszuk 4 pizzaformába.
2. Vágjuk hasábokra a fokhagymát, és szórjuk a tésztába.
3. Hámozzuk meg a paradicsomot, szeleteljük fel, és nyomjuk bele a tésztába.
4. Tisztítsuk, mossuk meg, majd aprítsuk fel a fűszereket és szórjuk a paradicsomra.
5. Ízesítsük sóval, borssal és ételízesítővel.
6. Szórjuk meg sajttal, majd 200 C-fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük. Melegen vagy hidegen egyaránt kínálhatjuk.
Kenyértészta
1. A lisztet szitáljuk egy tálba (1. kép).
2. Adjuk hozzá a szárított élesztőt, a sót, a cukrot és a köményt (2. kép).
3. Reszeljük bele a sertészsírt (3. kép), majd az egészet keverjük össze.
4. Öntsünk langyos vizet a liszthez (4. kép), majd dagasszunk belőle kemény tésztát.
5. Lefedve, meleg helyen, kb. 30 percig kelesszük (5. kép).
6. Ezután ismét gyúrjuk át alaposan (6. kép), nyújtsuk ki lisztezett deszkán és a további felhasználásig tegyük félre.