Kenyérpizza fűszerekkel és paradicsommal Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 15 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, pizzasütő tepsi, reszelő, sütő
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, nyújtás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag kenyértészta
8 db paradicsom
1 csomó bazsalikom
1 csomó szurokfű
4 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt parmezán sajt
1 csipet ételízesítő
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán, és osszuk 4 pizzaformába.

2. Vágjuk hasábokra a fokhagymát, és szórjuk a tésztába.

3. Hámozzuk meg a paradicsomot, szeleteljük fel, és nyomjuk bele a tésztába.

4. Tisztítsuk, mossuk meg, majd aprítsuk fel a fűszereket és szórjuk a paradicsomra.

5. Ízesítsük sóval, borssal és ételízesítővel.

6. Szórjuk meg sajttal, majd 200 C-fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük. Melegen vagy hidegen egyaránt kínálhatjuk.

Kenyértészta

25 dkg búzaliszt
1 csomag szárított élesztő
25 dkg kenyérliszt
3 dl víz
1.5 dkg sertészsír
1 kávéskanál őrölt kömény
1 evőkanál só
1 evőkanál kristálycukor

1. A lisztet szitáljuk egy tálba (1. kép).

2. Adjuk hozzá a szárított élesztőt, a sót, a cukrot és a köményt (2. kép).

3. Reszeljük bele a sertészsírt (3. kép), majd az egészet keverjük össze.

4. Öntsünk langyos vizet a liszthez (4. kép), majd dagasszunk belőle kemény tésztát.

5. Lefedve, meleg helyen, kb. 30 percig kelesszük (5. kép).

6. Ezután ismét gyúrjuk át alaposan (6. kép), nyújtsuk ki lisztezett deszkán és a további felhasználásig tegyük félre.