Kenyérpizza Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 10 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kenőecset, nyújtófa, pizzasütő tepsi, séfkés, sütő
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, nyújtás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg olívabogyó
10 dkg sonka
1 adag kenyértészta
2 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál köménymag
2 evőkanál só
1 evőkanál koriander

Elkészítés:

1. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán a kenyértésztát, és osszuk 4 pizzaformába (1. kép).

2. A nyers sonkát vagdaljuk hasábokra, és a töltött olívabogyókkal együtt nyomkodjuk bele a tésztába (2. kép).

3. A fokhagymagerezdeket is faragjuk hasábokra, és szúrjuk a sonka meg az olívabogyók közé.

4. Végezetül kenjük meg olajjal, és 200 C-fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig.

5. A sütési idő utolsó 5 percében kenjük meg a tojássárgájával, szórjuk meg sóval, köménymaggal és korianderrel, majd melegen vagy hidegen tálaljuk.

Kenyértészta

25 dkg búzaliszt
1 csomag szárított élesztő
25 dkg kenyérliszt
3 dl víz
1.5 dkg sertészsír
1 kávéskanál őrölt kömény
1 evőkanál só
1 evőkanál kristálycukor

1. A lisztet szitáljuk egy tálba (1. kép).

2. Adjuk hozzá a szárított élesztőt, a sót, a cukrot és a köményt (2. kép).

3. Reszeljük bele a sertészsírt (3. kép), majd az egészet keverjük össze.

4. Öntsünk langyos vizet a liszthez (4. kép), majd dagasszunk belőle kemény tésztát.

5. Lefedve, meleg helyen, kb. 30 percig kelesszük (5. kép).

6. Ezután ismét gyúrjuk át alaposan (6. kép), nyújtsuk ki lisztezett deszkán és a további felhasználásig tegyük félre.