Kenyérpizza Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kenőecset, nyújtófa, pizzasütő tepsi, séfkés, sütő
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, nyújtás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán a kenyértésztát, és osszuk 4 pizzaformába (1. kép).
2. A nyers sonkát vagdaljuk hasábokra, és a töltött olívabogyókkal együtt nyomkodjuk bele a tésztába (2. kép).
3. A fokhagymagerezdeket is faragjuk hasábokra, és szúrjuk a sonka meg az olívabogyók közé.
4. Végezetül kenjük meg olajjal, és 200 C-fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig.
5. A sütési idő utolsó 5 percében kenjük meg a tojássárgájával, szórjuk meg sóval, köménymaggal és korianderrel, majd melegen vagy hidegen tálaljuk.
Kenyértészta
1. A lisztet szitáljuk egy tálba (1. kép).
2. Adjuk hozzá a szárított élesztőt, a sót, a cukrot és a köményt (2. kép).
3. Reszeljük bele a sertészsírt (3. kép), majd az egészet keverjük össze.
4. Öntsünk langyos vizet a liszthez (4. kép), majd dagasszunk belőle kemény tésztát.
5. Lefedve, meleg helyen, kb. 30 percig kelesszük (5. kép).
6. Ezután ismét gyúrjuk át alaposan (6. kép), nyújtsuk ki lisztezett deszkán és a további felhasználásig tegyük félre.