ROSALINDA TORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván drága
Eszközök: habverő, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap, tepsi, tortakarima
Eljárások: darálás, habverés, kikeverés, pirítás, sütés, töltés
Adag: 5 főre
Elkészítés:
A mogyorót a sütőben megpirítjuk, majd ledaráljuk. A tojásfehérjékből cukor hozzáadásával kemény habot verünk, ebből a sütőlapra tortakarika segítségével 5 karikát formálunk. Tetejét kevés darált mogyoróval meghintjük, és közepes forróságú sütőben világos színűre sütjük. Vajból, 2 tojássárgájából, kakaóból, rumból és csokoládéból töltelék krémet készítünk, majd a kihűlt lapokat egyenletesen betöltjük, ügyelve, hogy a torta tetejére és oldalára is jusson. Tetejét mandulával díszítjük.
(Sebestyén Lajos mesterszakács)