Focaccia Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, konyhai mérleg, nyújtófa, séfkés, sütő, tepsi
Eljárások: dagasztás, darabolás, szeletelés, gyúrás, kelesztés, nyújtás, sütés
Adag: 2 főre
Elkészítés:
1. Az élesztőt a cukorral és a langyos víz felével elkeverjük. A lisztet tálba tesszük, közepébe mélyedét készítünk és beleöntjük az élesztőt.
2. Letakarva 15 percig kelesztjük.
3. Utána sóval, 2 evőkanál olajjal és langyos víz másik felével rugalmas tésztát gyúrunk.
4. Letakarva 45 percig kelesztjük, utána vékonyra nyújtjuk, és további 15 percig kelni hagyjuk.
5. A sütőt 250 fokra (a légkeverésest 220-ra) melegítjük.
6. A paradicsomokat csíkokra vágjuk. a maradék olívaolajat elkeverjük a kakukkfűvel.
7. A tésztába egyenletesen elosztva mélyedéseket nyomunk. Beletesszük a paradicsomot, meglocsoljuk a kakukkfüves olajjal, és meghintjük kevés durva szemcséjű tenger sóval.
8. A sütőben (alul) 6-8 percig sütjük.