Tavaszi rizottó Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, főzés, hámozás, párolás, pirítás, szűrés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A borsót és a spárgát 2-3 percig forró vízben főzzük és leszűrjük.
2. Teflonserpenyőben az olajjal kevert vajon az apróra vágott hagymát, répát és a cukkinit 2-3 percig a tűzön kevergetjük, a zelerit hozzáadjuk, majd a felét szűrőlapáttal tányérra szedjük. A rizst az edénybe öntjük, és kissé átsütjük.
3. A leveskockát a vízben feloldjuk, 1-2 percig főzzük, majd 1,5 dl-es adagokban a rizst felöntjük vele, közben kevergetve a nedvességet elpárologtatjuk. Kb. 30 perc alatt a rizs puha, krémes lesz, és a húsleves is elfogy.
4. A sajtot és a félretett párolt zöldségeket belekeverve tálaljuk. Az asztalon kis tálkában kínálhatunk hozzá még reszelt sajtot.