Tavaszi rizottó Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 65 perc  Munkaidő: 50 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, főzés, hámozás, párolás, pirítás, szűrés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg zöldborsó
15 dkg spárga
25 dkg rizottórizs
2 szál halványító zeller
1 db cukkini
1 db sárgarépa
6 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 kisebb lilahagyma
5 dkg reszelt parmezán sajt
10 dl víz
2 db csirkehúsleves-kocka

Elkészítés:

1. A borsót és a spárgát 2-3 percig forró vízben főzzük és leszűrjük.

2. Teflonserpenyőben az olajjal kevert vajon az apróra vágott hagymát, répát és a cukkinit 2-3 percig a tűzön kevergetjük, a zelerit hozzáadjuk, majd a felét szűrőlapáttal tányérra szedjük. A rizst az edénybe öntjük, és kissé átsütjük.

3. A leveskockát a vízben feloldjuk, 1-2 percig főzzük, majd 1,5 dl-es adagokban a rizst felöntjük vele, közben kevergetve a nedvességet elpárologtatjuk. Kb. 30 perc alatt a rizs puha, krémes lesz, és a húsleves is elfogy.

4. A sajtot és a félretett párolt zöldségeket belekeverve tálaljuk. Az asztalon kis tálkában kínálhatunk hozzá még reszelt sajtot.