MEGGYES BROWNIE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőpapír, szűrő, tepsi, tűzhely
Eljárások: hűtés, kikeverés, sütés, vízfürdő
Adag: 1 tepsi
Elkészítés:
1. A tepsi sarkait és közepét kivajazzuk, majd ráhelyezzük a sütőpapírt.
2. A csokoládét darabokra tördeljük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A sütőt 180 fokra (légkeverésest 160-ra) előmelegítjük.
3. A tésztát az alreceptben leírtak szerint elkészítjük, belekeverjük a csokoládédarabokat és a meggybefőttet is.
4. A tésztát tepsibe kanalazzuk és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt megsütjük. 60 percig hűlni hagyjuk.
5. A díszítéshez a csokoládét darabokra tördeljük és a tejszínnel együtt fémtálba tesszük. Egy kis fazekat egyharmadig töltünk vízzel, majd ráhelyezzük a fémtálat. A lángot meggyújtjuk alatta, és kis lángon addig melegítjük a vizet, amíg a csokoládé el nem olvad. Nem forraljuk! a csokoládémasszát időnként megkeverjük.
6. A csokoládékrémet a sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk. Hagyjuk megszilárdulni. (4. kép)A süteményt 6 x 6 cm-es kockákra vágjuk.
BROWNIE
1. A tepsi sarkait és közepét kivajazzuk, majd ráhelyezzük a sütőpapírt. A dióbelet durvára vágjuk. A sütőt 180 fokra (légkeverésest 160-ra) előmelegítjük.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a kakaót, a sütőport és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a fehér- és barna cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd a tojást, az olajat és a tejszínt is.
3. A hozzávalókat robotgépben, alacsony fokozaton 1 percig keverjük. A legmagasabb fokozatra állítjuk és további 1 percig keverjük. Hozzáadjuk a durvára vágott diót és étcsokoládét, valamint durvára vágott mandulát.
4. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt megsütjük. (1. kép)
5. A tepsit rácsra tesszük, a süteményt 30 percig hűlni hagyjuk.
6. A díszítéshez a fehér csokoládét darabokra tördeljük és az olajjal együtt fémtálba tesszük. Egy kis fazekat egyharmadig töltünk vízzel, majd ráhelyezzük a fémtálat. A lángot meggyújtjuk alatta, és kis lángon addig melegítjük a vizet, amíg a csokoládé el nem olvad. Az olvasztott csokoládét nejlonzacskóba öntjük, a nyílást lezárjuk, majd a sarkát kivágjuk.
7. A megsült tésztát folyékony csokoládéval díszítjük. Hagyjuk megszilárdulni. (2. kép)
8. A süteményt 5 x 5 cm-es kockákra vágjuk. (3. kép)