MEGGYES BROWNIE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 50 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőpapír, szűrő, tepsi, tűzhely
Eljárások: hűtés, kikeverés, sütés, vízfürdő

Adag: 1 tepsi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg dió
35 dkg meggybefőtt
20 dkg étcsokoládé
10 dkg mandula
45 dkg liszt
1 dl tejszín
4 dl étolaj
6 db tojás
1 csipet só
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
20 dkg barna cukor
4 csapott teáskanál sütőpor
4 dkg kakaó
Mázhoz:
20 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín

Elkészítés:

1. A tepsi sarkait és közepét kivajazzuk, majd ráhelyezzük a sütőpapírt.

2. A csokoládét darabokra tördeljük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A sütőt 180 fokra (légkeverésest 160-ra) előmelegítjük.

3. A tésztát az alreceptben leírtak szerint elkészítjük, belekeverjük a csokoládédarabokat és a meggybefőttet is.

4. A tésztát tepsibe kanalazzuk és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt megsütjük. 60 percig hűlni hagyjuk.

5. A díszítéshez a csokoládét darabokra tördeljük és a tejszínnel együtt fémtálba tesszük. Egy kis fazekat egyharmadig töltünk vízzel, majd ráhelyezzük a fémtálat. A lángot meggyújtjuk alatta, és kis lángon addig melegítjük a vizet, amíg a csokoládé el nem olvad. Nem forraljuk! a csokoládémasszát időnként megkeverjük.

6. A csokoládékrémet a sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk. Hagyjuk megszilárdulni. (4. kép)A süteményt 6 x 6 cm-es kockákra vágjuk.

Az étcsokoládéból legalább 50%-os kakaótartalmút használjunk.

BROWNIE

20 dkg dióbél
45 dkg liszt
10 dkg mandula
15 dkg étcsokoládé
4 dl étolaj
1 dl tejszín
4 dkg kakaó
4 csapott teáskanál sütőpor
20 dkg barna cukor
15 dkg kristálycukor
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
6 db tojás
Díszítéshez::
0.5 teáskanál étolaj
5 dkg fehér csokoládé

1. A tepsi sarkait és közepét kivajazzuk, majd ráhelyezzük a sütőpapírt. A dióbelet durvára vágjuk. A sütőt 180 fokra (légkeverésest 160-ra) előmelegítjük.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a kakaót, a sütőport és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a fehér- és barna cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd a tojást, az olajat és a tejszínt is.

3. A hozzávalókat robotgépben, alacsony fokozaton 1 percig keverjük. A legmagasabb fokozatra állítjuk és további 1 percig keverjük. Hozzáadjuk a durvára vágott diót és étcsokoládét, valamint durvára vágott mandulát.

4. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt megsütjük. (1. kép)

5. A tepsit rácsra tesszük, a süteményt 30 percig hűlni hagyjuk.

6. A díszítéshez a fehér csokoládét darabokra tördeljük és az olajjal együtt fémtálba tesszük. Egy kis fazekat egyharmadig töltünk vízzel, majd ráhelyezzük a fémtálat. A lángot meggyújtjuk alatta, és kis lángon addig melegítjük a vizet, amíg a csokoládé el nem olvad. Az olvasztott csokoládét nejlonzacskóba öntjük, a nyílást lezárjuk, majd a sarkát kivágjuk.

7. A megsült tésztát folyékony csokoládéval díszítjük. Hagyjuk megszilárdulni. (2. kép)

8. A süteményt 5 x 5 cm-es kockákra vágjuk. (3. kép)