SZERB GYUVECS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: húsklopfoló, keverőtál, séfkés, sütő, szűrő, tojás- és paradicsomszeletelő kés, tűzálló edény
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, klopfolás, lerakás, sütés
Adag: 2-3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg rizs
6 szelet tarja
1 kg paradicsom
50 dkg paradicsompaprika
1 nagyobb fej hagyma
3 evőkanál olaj
2 dl tejföl
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat megkenünk olajjal és belerakjuk sorba a forró vízben megmosott rizst, egy sor karikára vágott paradicsomot és paprikát, a kivert, besózott, borsozott húst, majd újra egy sor paradicsomot.
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megfuttatjuk, az ételre terítjük és a tejföllel meglocsoljuk.
Lefedve, forró sütőben, közepes hőfokon 60 percig sütjük.