Erőleves darált húsból Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, julienre vágás, párolás, pirítás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, és olvasszuk ki benne az apró kockákra vagdalt húsos szalonnát.
2. Adjuk hozzá a vegyes darált húst, és addig kavargassuk, míg a színét el nem veszti.
3. A hagymát és a paprikákat metéljük vékony csíkokra.
4. Tisztítsuk meg a metélőzellert, és szeleteljük fel vékonyan.
5. A fokhagymagerezdeket dörzsöljük el a sóval, majd a zöldséggel együtt adjuk a darált húshoz, és kicsit dinszteljük vele együtt.
6. A paradicsompürét keverjük bele, öntsük fel a vörösborral, majd a húslevessel, és ízesítsük a kakukkfűvel, rozmaringgal, sóval és borssal. Lefedve kb. 25 percig főzzük lassú tűzön.
7. Tálalás előtt keverjük hozzá a tejszínt, és szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel.
8. A reszelt parmezán sajtot külön kínáljuk hozzá.