DÖDÖLLE VAGY GÁNICA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Eszközök: burgonyanyomó, fazék, séfkés, sütő, tepsi, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, passzírozás, áttörés, pirítás, sütés, szaggatás
Adag: 4-5 főre
vagy
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát kockára vágjuk, kevés sós vízben megfőzzük, majd a levében pépesre törjük. Rászórjuk a lisztet, megsózzuk, kikeverjük és nagy kanállal jókora galuskákat szaggatunk belőle egy tepsibe. Forró sütőbe tesszük, míg pirulni kezd. A hagymát meghámozzuk, karikára vágjuk és a zsiradékban világosra pirítjuk. Kávéskanálnyi pirospaprikával és a tejföllel összekeverve a burgonyára elosztjuk. Húshoz köretként, vagy savanyúsággal önálló ételként is ízletes.