MÁRTOGATÓS GYÜMÖLCSKEBAB Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Hat hurkapálcát 30 percre meleg vízbe áztatunk.
2. Elkészítjük a mártogatóst. A korábban 30 percre beáztatott szárított körtét lecsöpögtetjük, robotgépbe vagy turmixba rakjuk. Hozzáadjuk a narancslevet, a gyömbért, a vaníliakivonatot, a joghurtot, a fahéjat, azután 5 dl vízzel simára keverjük.
3. A mártogatós edénybe kanalazzuk. A mézzel és a pirított, darált mogyoróval meghintjük, fahéjjal megszórjuk. Lefedjük, tálalásig félrerakjuk hűlni.
4. A grillt előmelegítjük magas hőfokra.
5. Elkészítjük a kebabot, a negyedelt fügét, a kockára vágott ananászt és mangót (ananász, füge, mangó sorrendben) váltakozva a beáztatott hurkapálcákra szúrjuk.
6. A nyársakat alufóliával fedett sütőlemezre helyezzük. Meglocsoljuk mézzel, majd oldalanként 4-4 perc alatt megsütjük, amíg a mézes külseje kissé „elszenesedik”. A fűszeres körtés mártogatóssal melegen vagy langyosan tálaljuk.