MAROKKÓI GYÜMÖLCSKENYÉR Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, őzgerincforma, sütő, sütőpapír, szita
Eljárások: darabolás, szeletelés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, kimagozás, sütés, szitálás, szögletes forma bélelése papírral
Adag: 1 sütőforma (6-8 főre)
Elkészítés:
1. Kivajazunk egy 20-25 cm-es hosszúkás, mélyebb tepsit. Az alját sütőpapírral kibéleljük.
2. A lisztet nagy tálba szitáljuk.
3. A vajat kézzel beledolgozzuk a lisztbe, hogy morzsalékos tésztát kapjunk.
4. A cukrot, a datolyát, az összenyomott banánt, a tojást és a mézet összevegyítjük a száraz hozzávalókkal (1. kép). Sima tésztává összedolgozzuk, ami könnyen elválik a kanáltól (2. kép).
5. A kész tésztát az előkészített sütőformába tesszük, a tetejét késsel elsimítjuk (3. kép).
6. A gyümölcskenyeret 160 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, amíg a közepébe szúrt fémtű tiszta nem marad.
7. A kész kenyeret a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra fektetjük.
8. Melegen vagy hidegen, vastag szeletekre vágva tálaljuk.
A kenyér eltartható néhány napig, ha becsomagolva hideg és száraz helyen tároljuk.