THAI VÖRÖS CSIRKECURRY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, reszelő, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, keverve sütés, reszelés, gyalulás, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Wokban olajat forrósítunk.
2. A csirkehúst éles késsel csíkokra vágjuk és megsózzuk. Beletesszük a wokba és 5 percig kevergetve pirítjuk, amíg a hús egy kis színt kap.
3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a frissen reszelt gyömbért vagy galangát (1. kép), a zöldcitromleveleket és a tamarindkrémet. 1 percig kevergetve pirítjuk.
4. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, vastagabb hasábokra vágjuk (2. kép).
5. A wokba tesszük. Felöntjük a kókusztejjel (3. kép) és kis lángon 20 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik.
6. Hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot, az apróra vágott korianderzöldet és időnként megkeverve, további 5 percig főzzük. Jázminrizst kínálunk mellé.