MARSALÁS SERPENYŐK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, grillező, habverő, kés, lábas, reszelő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, grillezés, hámozás, kikeverés, préselés, reszelés, gyalulás, tojás szétválasztása, vízfürdő

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál apróra vágott mandula
½ db leve citrom
10 dkg szőlő
2 db mandarin
1 db érett körte
2 db banán
A krémhez:
1 dl marsala bor
1 késhegynyi őrölt fahéj
5 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojássárgája
ízlés szerint porcukor
kevés reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. A gyümölcsöt meghámozzuk és egyenlő nagyságúra daraboljuk. A szőlőt leszemezzük. A citromlével, a mandulával és a juharsziruppal összekeverjük.

2. A marsalakrémhez a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a cukrot és a marsalát hőálló tálban összehabarjuk.

3. A tálat meleg vizes fürdőbe állítjuk, s a tojáskeveréket habverővel vagy elektromos kézi mixelővel erőteljesen felverjük, míg krémes habbá nem válik. A tojáskrémet leemeljük a vizes fürdőről, fahéjjal és némi reszelt citromhéjjal ízesítjük.

4. A raclette-készüléket felfűtjük. Minden vendég a serpenyőjébe rak a gyümölcskeverékből, kanállal ráönt marsalakrémet, s ízlés szerint meghinti porcukorral. A marsalás serpenyők tartalmát a grill alatt aranybarnára sütjük.