MARSALÁS SERPENYŐK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, grillező, habverő, kés, lábas, reszelő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, grillezés, hámozás, kikeverés, préselés, reszelés, gyalulás, tojás szétválasztása, vízfürdő
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A gyümölcsöt meghámozzuk és egyenlő nagyságúra daraboljuk. A szőlőt leszemezzük. A citromlével, a mandulával és a juharsziruppal összekeverjük.
2. A marsalakrémhez a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a cukrot és a marsalát hőálló tálban összehabarjuk.
3. A tálat meleg vizes fürdőbe állítjuk, s a tojáskeveréket habverővel vagy elektromos kézi mixelővel erőteljesen felverjük, míg krémes habbá nem válik. A tojáskrémet leemeljük a vizes fürdőről, fahéjjal és némi reszelt citromhéjjal ízesítjük.
4. A raclette-készüléket felfűtjük. Minden vendég a serpenyőjébe rak a gyümölcskeverékből, kanállal ráönt marsalakrémet, s ízlés szerint meghinti porcukorral. A marsalás serpenyők tartalmát a grill alatt aranybarnára sütjük.