CSŐBEN SÜLT ZÖLDSÉGEK RIZZSEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A rizst a szokásos módon megfőzzük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat.
2. Megforrósított olajon üvegesre üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
3. Hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát, a felkarikázott cukkinit, a hosszában félbevágott bébikukoricát (1. kép). 5 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
4. A párolt rizst összekeverjük a napraforgómaggal, az apróra vágott vegyes zöldfűszerekkel és a zöldségekkel (2. kép).
5. Ráreszeljük a sajt felét és megsózzuk. Tűzálló tálba simítjuk, megszórjuk a zsemlemorzsával és a maradék sajttal (3. kép). Előmelegített, 180 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
PÁROLT RIZS
A forró zsiradékon, állandó keverés mellett üvegesre futtatjuk a rizst, majd hozzáadjuk a borsot és a petrezselyemzöldet. Kétszer-háromszor megkeverjük és azonnal felöntjük forró sós vízzel. Egyszer-kétszer villával megkeverjük, a közepébe nyomjuk a beirdalt hagymát. Lefedve, előmelegített, 80-90 C fokos sütőbe tesszük. 30-40 perc alatt megpuhul. Ekkor kivesszük belőle a hagymát, és villával, könnyedén fellazítjuk.