CSIRKÉS-RICOTTÁS CANNELLONI Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 120 perc  Munkaidő: 45 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: beforralás, csőben sütés, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, pácolás, párolás, pihentetés, reszelés, gyalulás, töltés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg cannelloni
45 dkg ricotta
4 db lebőrözött, kockára vágott csirkemellfilé
8 dkg frissen reszelt mozzarella sajt
2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
1 evőkanál apróra vágott, friss oregánó
1 db kissé felvert tojás
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
¼ teáskanál reszelt szerecsendió
1 teáskanál bors
1 teáskanál só
5 dl zsíros tejszín
6 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
A pácléhez:
3 dl olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl fehérborecet

Elkészítés:

1. A pácléhez elkeverjük az ecetet, a fokhagymát és az olívaolajat egy nagy tálban. Beletesszük a csirkehúst, műanyag fóliával lefedjük, és 30 percig pácoljuk.

2. Serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat. Lecsepegtetjük a csirkehúst, és közepes lángon, kevergetve pároljuk 5-7 percig, amíg már nem rózsaszínes. Félretesszük.

3. Nagy hőmérsékleten egy lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a tejszínt, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Kicsire vesszük a lángot, beleszórjuk a parmezánt, és megolvasztjuk benne. Félrehúzzuk.

4. Nagy tálban összekeverjük a ricottát a tojással és a zöldfűszerekkel. Belekeverjük a csirkehúst. A cannellonikat megtöltjük a csirkés masszával. A mártás felét sütőedénybe öntjük. Ráfektetjük a megtöltött cannellonikat. Meghintjük mozzarellával, majd alufóliával lefedjük.

5. 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Az utolsó 5 percre levesszük a fóliát, hogy a teteje megpirulhasson. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük, bazsalikomlevelekkel díszítjük.