FARFALLE CSIRKÉVEL, BROKKOLIVAL ÉS SÜLT PAPRIKÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fokhagymaprés, kés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, főzés, hámozás, pirítás, sütés, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg sült, kockára vágott piros húsú paprika
45 dkg rózsáira bontott brokkoli
45 dkg lebőrözött, kockára vágott csirkemellfilé
30 dkg fusilli

vagy

30 dkg farfalle (masni)
2 ¾ dl csirkehúsleves
¼ teáskanál szárított chilipehely
3 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál vaj
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Közben nagy serpenyőbe tesszük az olívaolajat és a vajat a fokhagymával, és közepes-kis lángon addig pirítjuk, amíg a fokhagyma kezd elszíneződni.

2. Hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst, majd közepes lángon 4-5 percig pirítjuk, hogy a csirkehús már ne legyen rózsaszínű. Hozzátesszük a chilipelyhet is, sóval, borssal fűszerezzük. Levesszük a tűzről.

3. A brokkolit forrásban levő vízbe tesszük, és 2 percig előfőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük. A vizet újra felforraljuk, beletesszük a tésztát, és megfőzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Lecsepegtetjük, és a csirkéhez adjuk. Hozzáadjuk a brokkolit és a sült paprikát is, majd felöntjük a levessel. Közepes-nagy lángon, állandóan kevergetve főzzük, amíg szinte az összes lé elforr.

4. Parmezánnal meghintve tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor