LINGUINE CSIRKÉVEL ÉS ARTICSÓKÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, grillező, húsklopfoló, hűtőszekrény, kés, keverőtál, műanyagfólia, reszelő, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, grillezés, hámozás, hűtés, klopfolás, pácolás, párolás, pirítás, préselés, reszelés, gyalulás, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg szeletelt articsókaszív
4 db lebőrözött csirkemell
30 dkg hosszúmetélt

vagy

30 dkg linguine
25 dkg húsos paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 db leve és reszelt héja citrom
ízlés szerint összevágott petrezselyemzöld
ízlés szerint reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Mindegyik csirkemellet sodrófával, két réteg műanyag fólia között, egyenletesre lapítjuk.

A húsokat lapos, nem fémből készült edénybe tesszük a citromhéjjal, a citromlével és 1 evőkanál olajjal, jól beleforgatjuk, és lefedve 30 percig pácoljuk a hűtőben.

2. A megmaradt olajat serpenyőben kis lángon felmelegítjük, és a fokhagymát állandóan keverve 1 perc alatt megpirítjuk. Beledobjuk az articsókát és a paradicsomot, majd 5 percig pároljuk, néha megkeverjük. A csirkepác felét hozzátesszük, és közepes hőmérsékleten még 5 percig főzzük.

3. Jól felforrósítjuk a grillsütőt. Kivesszük a csirkehúst a maradék pácléből, és a grill tepsijébe rendezzük. 5 percig grillezzük mindkét oldalát, hogy jól átsüljön. Közben a tésztát egy fazék forró vízbe téve 7-9 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente).

4. A tésztát jól lecsepegtetjük, visszatesszük a fazékba, leöntjük az articsókás-paradicsomos keverékkel, és beleszeleteljük a csirkehúst. Négy tányérra osztjuk, és meghintjük petrezselyemmel és sajttal.