MANDULÁS PISKÓTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 80 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, szita, tortaforma
Eljárások: darálás, habverés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés, szitálás

Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg darált mandula
1 csipet só
másfél teáskanál sütőpor
1 dl tejszín
12 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
20 dkg kristálycukor
4 db tojás
18 dkg liszt
pár csepp mandulaaroma

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a darált mandulával. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük.

3. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a száraz hozzávalókat és a mandulaaromát.

4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 45-55 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk.

5. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A tortaszeleteket habrózsával díszítjük. Kínálhatjuk málnapürével is.

MÁLNAPÜRÉ

100 dkg friss málna
1-2 evőkanál citromlé
2-4 evőkanál kristálycukor

1. Robotgéppel pürésítjük a málnát.

2. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, majd szitán átpasszírozzuk.

3. Ha szükséges, adunk még hozzá cukrot.