MANDULÁS PISKÓTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a darált mandulával. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük.
3. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a száraz hozzávalókat és a mandulaaromát.
4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 45-55 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk.
5. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A tortaszeleteket habrózsával díszítjük. Kínálhatjuk málnapürével is.
MÁLNAPÜRÉ
1. Robotgéppel pürésítjük a málnát.
2. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, majd szitán átpasszírozzuk.
3. Ha szükséges, adunk még hozzá cukrot.