EPER-REBARBARA FAGYLALT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, fagylaltgép, habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, serpenyő, turmixgép, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, fagyasztás, forralás, főzés, habverés, turmixolás
Adag: 1 adag (4 főre)
Elkészítés:
1. A rebarbara leveleit levágom, megmosom, a szárát ujjnyi vastagra darabolom.
2. Egy kisebb serpenyőbe teszem a vízzel és a cukorral együtt, felforralom, majd fedő alatt, kis lángon, kb. 10 perc alatt teljesen szétfőzöm. Félre rakom hűlni.
3. Az epret megpucolom, megmosom, és összeturmixolom.
4. Egy tálban összekeverem a kihűlt rebarbarát, az eperturmixot és a tejet, majd 30 percre a fagyasztóba teszem, hogy jól lehűljön.
5. A tejszínt felverem és óvatosan belekeverem a lehűtött gyümölcspépbe, előhűtött fagyigépben 30-40 perc alatt kifagyasztom az egészet.