HÁROMSAJTOS PENNE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillező, kés, keverőtál, reszelő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzálló edény, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, grillezés, kikeverés, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. Főzzük a pennét, sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Szűrjük le és tegyük vissza az edénybe.
2. Adjuk hozzá a háromféle sajtot (krémes kecskesajtot válasszunk hozzá), a tejszínt és a snidlinget. Finoman keverjük össze és sóval, borssal ízesítsük.
3. Osszuk szét 4-6 kivajazott, külön sütőedénybe.
4. Melegítsük elő a grillt magas hőmérsékletre. Tegyük az edényeket a grill alá és süssük 3-5 percig, míg a teteje rózsaszín lesz. Szórjuk meg bazsalikomlevéllel és melegen tálaljuk.