HÁROMSAJTOS PENNE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillező, kés, keverőtál, reszelő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzálló edény, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, grillezés, kikeverés, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kecskesajt
9 dkg frissen reszelt cheddar sajt
15 dkg frissen reszelt gruyere sajt
50 dkg penne
1 maréknyi friss bazsalikomlevél
2 evőkanál összevágott snidling
1 és ¼ dl tejszín
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Főzzük a pennét, sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Szűrjük le és tegyük vissza az edénybe.

2. Adjuk hozzá a háromféle sajtot (krémes kecskesajtot válasszunk hozzá), a tejszínt és a snidlinget. Finoman keverjük össze és sóval, borssal ízesítsük.

3. Osszuk szét 4-6 kivajazott, külön sütőedénybe.

4. Melegítsük elő a grillt magas hőmérsékletre. Tegyük az edényeket a grill alá és süssük 3-5 percig, míg a teteje rózsaszín lesz. Szórjuk meg bazsalikomlevéllel és melegen tálaljuk.