ÁFONYÁS KOCKA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, szita, tepsi
Eljárások: kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés, szitálás

Adag: 1 tepsi (15-25 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg áfonyalekvár
1 csipet só
5 dkg durvára vágott dióbél
25 dkg zabpehely
12 dkg vaj
9 dkg barna cukor
12 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Alufóliával kibélelünk egy 20 x 20 cm-es tepsit.

2. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. A vajat, a barna cukrot robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a száraz adalékokat, a zabpelyhet.

3. A tészta kétharmadát a tepsibe rakjuk, a tetejét megnyomkodjuk, hogy sima felületet kapjunk.

4. Az áfonyalekvárt és a durvára vágott diót összekeverjük, megkenjük a tészta tetejét. A maradék tésztát óvatosan rárakjuk.

5. 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Felkockázzuk. 4 napig eltartható.