ROPOGÓS MOGYORÓS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap, sütőpapír
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés

Adag: 1 tepsi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg mogyoró
9 dkg tejcsokoládé
9 dkg fehér csokoládé
1 teáskanál sütőpor
másfél evőkanál kakaó
4 dkg zabpehely
12 dkg vaj
8 dkg barna cukor
1 db tojás
8 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt.

2. A vajat a barnacukorral, robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük.

3. Belekeverjük a lisztet, zabpelyhet, kakaót, sütőport és a sót, majd a durvára vágott fehér- és tejcsokoládét és a durvára vágott mogyorót.

4. A keverékből teáskanállal 1-2 cm távolságra kis halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre.

5. 10-15 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt megemelkedik és repedezetté válik. Néhány percig még a sütőben hagyjuk. Rácsra téve engedjük teljesen kihűlni. 5 napig eltartható.