PAVLOVA-TORTA Téma: Receptek

Elkészítési idő: 90 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habüst, habverő, konyhai mérleg, konyhai robotgép, spatula, sütő, sütőlap, sütőpapír
Eljárások: formázás, habverés, sütés, tojás szétválasztása, töltés

Adag: 1 tepsi (6 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojásfehérje
igény szerint őszibarack
igény szerint eper
igény szerint málna
1 csipet só
3 dl tejszín
17 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. Egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

2. A tojásfehérjéket megsózzuk és keményre felverjük (1. kép).

3. Apránként belekeverjük a cukrot és az enyhén felvert tejszínt (2. kép).

4. A tojáshab negyedrészét 20 cm átmérőjű körformában rákenjük a sütőlapra.

5. A megmaradt tojáshabot kanalanként körberakjuk az alapon, mintegy fészket alakítva (3. kép).

6. A tojáshabfészket 140 °C-ra előmelegített sütőben 75 percig sütjük

7. A sütőt lekapcsoljuk, de a tepsit még benne hagyjuk, amíg egészen ki nem hűl.

8. A habkosarat süteményes tálra tesszük tejszínhabbal megtöltjük és ráhalmozzuk a gyümölcskeveréket.

A habkosarat megsüthetjük már előző este, és éjjel a sütőben hűlhet.