PAVLOVA-TORTA Téma: Receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár
Eszközök: habüst, habverő, konyhai mérleg, konyhai robotgép, spatula, sütő, sütőlap, sütőpapír
Eljárások: formázás, habverés, sütés, tojás szétválasztása, töltés
Adag: 1 tepsi (6 főre)
Elkészítés:
1. Egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
2. A tojásfehérjéket megsózzuk és keményre felverjük (1. kép).
3. Apránként belekeverjük a cukrot és az enyhén felvert tejszínt (2. kép).
4. A tojáshab negyedrészét 20 cm átmérőjű körformában rákenjük a sütőlapra.
5. A megmaradt tojáshabot kanalanként körberakjuk az alapon, mintegy fészket alakítva (3. kép).
6. A tojáshabfészket 140 °C-ra előmelegített sütőben 75 percig sütjük
7. A sütőt lekapcsoljuk, de a tepsit még benne hagyjuk, amíg egészen ki nem hűl.
8. A habkosarat süteményes tálra tesszük tejszínhabbal megtöltjük és ráhalmozzuk a gyümölcskeveréket.