FENYŐMAGOS FETTUCCINE DIÓS PESTÓVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, sütő, szűrő, tepsi, tésztafőző fazék, turmixgép, tűzhely
Eljárások: főzés, hámozás, pirítás, szűrés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg héjas dió
4 és fél dkg fenyőmag
40 dkg fettuccine
1 dl extraszűz olívaolaj
10 dkg friss petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük a fenyőmagot egy tepsire és süssük aranyszínűre 5-10 perc alatt.

2. Pucoljuk meg a diót, majd vágjuk össze egy robotgépben a fenyőmaggal, a fokhagymával, a petrezselyemmel és az olajjal.

3. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (azaz roppanósra).

4. Szűrjük le a tésztát és tegyük egy nagy, előmelegített tálba. Öntsük rá a szószt, finoman keverjük össze, és tálaljuk melegen.