TEJSZÍNHABBAL TÖLTÖTT EPER Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habüst, habverő, hűtőszekrény, kés, nyomózsák
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, habverés, hűtés, kikeverés, töltés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
18 nagyobb eper
3 evőkanál citromos túró

vagy

3 evőkanál aludttej

Elkészítés:

1. Az eprek csumás részét levágjuk, úgy hogy a szem a vágott felületen megálljon. Éles késsel mélyen, kereszt alakban bevágjuk.

2. Óvatosan szétnyitjuk az eperszemeket (1. kép), hogy virágra hasonlítsanak.

3. Kis tálban kemény habbá verjük a tejszínt.

4. Óvatosan hozzáöntjük a lehetőleg otthon készített, de mindenképpen kevés citromlével „megbolondított” aludttejet vagy a citromos krémtúrót.

5. A keveréket nyomózsákba tesszük.

6. Nagylyukú nyomócsővel rózsákat nyomunk belőle az eperszemekbe (2. kép).

7. Lefedjük, és tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

Ebben a receptben az eper ízét a citromlé emeli ki. Ugyanilyen remek a tejszínhabbal töltött füge, vagy a mandula ízesítésű tejszínhabbal hasonlóképpen megtöltött friss sárgabarack is.