TEJSZÍNHABBAL TÖLTÖTT EPER Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habüst, habverő, hűtőszekrény, kés, nyomózsák
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, habverés, hűtés, kikeverés, töltés
Adag: 6 főre
vagy
Elkészítés:
1. Az eprek csumás részét levágjuk, úgy hogy a szem a vágott felületen megálljon. Éles késsel mélyen, kereszt alakban bevágjuk.
2. Óvatosan szétnyitjuk az eperszemeket (1. kép), hogy virágra hasonlítsanak.
3. Kis tálban kemény habbá verjük a tejszínt.
4. Óvatosan hozzáöntjük a lehetőleg otthon készített, de mindenképpen kevés citromlével „megbolondított” aludttejet vagy a citromos krémtúrót.
5. A keveréket nyomózsákba tesszük.
6. Nagylyukú nyomócsővel rózsákat nyomunk belőle az eperszemekbe (2. kép).
7. Lefedjük, és tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Ebben a receptben az eper ízét a citromlé emeli ki. Ugyanilyen remek a tejszínhabbal töltött füge, vagy a mandula ízesítésű tejszínhabbal hasonlóképpen megtöltött friss sárgabarack is.