Nyári gyümölcssaláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, kés, salátástál
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kimagozás, préselés
Adag: 6-8 főre
vagy
Elkészítés:
1. A rózsaszín grapefruitokat félbevágjuk, levüket kinyomjuk.
2. Egy nagy tálban összekeverjük a grapefruitlevet az almalével.
3.Hozzáadjuk a cukrot és a gyömbért, jól elkeverjük.
4. A dinnyét lehéjazzuk, és kis darabokra vágjuk.
5. A nektarint vagy őszibarackot és a szilvát kimagvaljuk, és cikkekre vágjuk.
6. Az epret lecsumázzuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk.
7. A gyümölcsöt összekeverjük a lével: műanyaglapáttal, óvatosan beleforgatjuk, hogy mindenhol átjárja az íze. A gyümölcssalátát nagy tálban adjuk asztalra. Díszítsük mentalevelekkel.