Nyári gyümölcssaláta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, kés, salátástál
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kimagozás, préselés

Adag: 6-8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg eper
50 dkg szilva
100 dkg görögdinnye
3 nagyobb őszibarack

vagy

3 nagyobb nektarin
¼ kávéskanál őrölt gyömbér
5 dkg porcukor
2 dl almalé
2 db grapefruit
néhány friss mentalevél

Elkészítés:

1. A rózsaszín grapefruitokat félbevágjuk, levüket kinyomjuk.

2. Egy nagy tálban összekeverjük a grapefruitlevet az almalével.

3.Hozzáadjuk a cukrot és a gyömbért, jól elkeverjük.

4. A dinnyét lehéjazzuk, és kis darabokra vágjuk.

5. A nektarint vagy őszibarackot és a szilvát kimagvaljuk, és cikkekre vágjuk.

6. Az epret lecsumázzuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk.

7. A gyümölcsöt összekeverjük a lével: műanyaglapáttal, óvatosan beleforgatjuk, hogy mindenhol átjárja az íze. A gyümölcssalátát nagy tálban adjuk asztalra. Díszítsük mentalevelekkel.